“Een MyTrustO-betaalplan biedt onze medewerkers gemoedsrust”

Schuldenstress houdt het leven van een mens in een stevige greep. Ook op het werk komen de negatieve gevolgen van die situatie vaak tot uiting. Aandacht voor mensen met schuldenproblemen is dan ook cruciaal in iedere organisatie volgens Mark Michiels, CHRO bij bpost.

Een groot psychosociaal risico

De zelfdoding van een postbode bracht in 2000 een hevige schokgolf teweeg in België. “Die gebeurtenis leidde tot de wet tegen pesten op het werk én ligt aan de basis van ons huidige welzijnsbeleid”, zegt Mark Michiels.

“Met onze psychosociale dienst waren we begin jaren 2000 een voorloper in ons land. De dienst houdt zich bezig met alle mogelijke risico’s voor de mentale gezondheid van onze medewerkers. Schuldenstress hoort daar zeker bij.”

“Schulden hebben een enorme impact op je privéleven. Maar ook op het werk zijn de gevolgen vaak duidelijk. Wie zo’n zware last op zijn schouders moet dragen, kan zich onmogelijk volledig focussen op zijn werk.”

Drempel weghalen

Bpost ging in 2020 een samenwerking met MyTrustO aan. “Al onze medewerkers kregen een waardebon voor een gratis scan van hun financiële situatie”, legt Mark Michiels uit. “Schulden zijn een groot taboe in onze samenleving. Met de waardebon willen we de drempel om hulp te zoeken weghalen.”

Brengt de scan schuldenproblemen aan het licht, dan is een betaalplan op maat de volgende stap. “Dat plan bezorgt mensen de nodige gemoedsrust om door te kunnen gaan met hun leven. Dat zorgt ook dat hun werkprestaties niet langer lijden onder hun financiële situatie. Daarom past het initiatief van MyTrustO perfect binnen ons hr-beleid.”

“Een MyTrustO-betaalplan bezorgt onze medewerkers gemoedsrust, thuis en op het werk”

Mark Michiels, CHRO bpost

Wil je net als bpost medewerkers met schulden steun bieden?

Neem contact met ons op