Neutrale, ethisch verantwoorde schuldbegeleiding

Ziekte, een risicovolle investering, (tijdelijke) werkloosheid … Eén tegenslag is vaak voldoende om in een neerwaartse spiraal terecht te komen. Kleine schulden maken immers snel grote schulden: bij elke onbetaalde rekening komen extra kosten. Dat zorgt voor alleen maar verliezers: wie al schulden heeft, komt steeds meer in de problemen, en bedrijven moeten nóg langer wachten op hun geld.

MyTrustO.nl helpt 

MyTrustO is in 2015 opgericht in België door een brede community onder leiding van gerechtsdeurwaarder Patrick Van Buggenhout en met Academische ondersteuning die de klassieke Schuldhulpverlening radicaal wou veranderen.

Sinds 01-05-2020 is MyTrustO actief in Nederland, eerst vanuit Rotterdam en sinds maart 2023 vanuit Arnhem, via MyTrustO.nl. 

De klassieke manier

Bij onbetaalde facturen schakelen bedrijven of organisaties al snel een incassobureau in. Zo’n bureau stuurt een aanmaning naar de klant en rekent daarvoor een vergoeding. Betaalt de klant niet, dan volgt een dagvaarding en rechtszaak.

In dit klassieke schuldvorderingssysteem zijn er twee grote verliezers:

  • Wie het moeilijk heeft, zakt steeds dieper in een financiële put, met heel wat stress tot gevolg. Niet alleen door onbetaalde rekeningen, maar ook door de extra kosten die daaraan verbonden zijn.
  • Wie facturen moet innen, wacht nog langer op zijn geld. Verschillende schuldeisers concurreren met elkaar om als eerste hun geld te krijgen, en ook incassobureaus, gerechtsdeurwaarders en advocaten staan in de rij. Daardoor zien bedrijven vaak maar een deel van hun geld of soms zelfs helemaal niets.

MyTrustO: neutrale schuldbegeleiding

MyTrustO is een neutrale, juridisch waterdichte service die korte metten maakt met die manier van werken. We gooien het klassieke systeem radicaal om: in plaats van te dagvaarden of beslag te leggen op de inboedel of het loon van wie het moeilijk heeft, nemen we de situatie eerst grondig onder de loep.

We nemen met alle schuldeisers contact op om duidelijk te maken dat zij niet als enige op geld wachten. Tegelijk bespreken we met de persoon in moeilijkheden wat voor hem of haar financieel haalbaar is. Zo brengen we de belangen van alle partijen samen in een realistisch betaalplan, waar iedereen zich in kan vinden.

Onze filosofie: Ethisch Verantwoord Invorderen (EVI)

“Steeds meer mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Tegenwoordig heeft één op de drie huishoudens in Nederland een betalingsachterstand. Ze worden geconfronteerd met extra kosten door onbetaalde facturen, die niet meer in balans zijn ten opzichte van het oorspronkelijke factuurbedrag. Zo raken ze steeds dieper in een neerwaartse spiraal, en komt ook de uiteindelijke aflossing in gevaar. In het slechtste geval krijgt de schuldeiser zijn geld niet, en komt de schuldenaar in een procedure van schuldregeling terecht. Het is duidelijk dat dit systeem contraproductief is voor alle partijen.”

“Als organisatie kun je niet langer enkel kostenefficiëntie vooropstellen en de mens achter de situatie negeren. Ethisch verantwoord innen is onze vertaling van een filosofie die – gelukkig – steeds meer ingang vindt in de bedrijfswereld: maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarmee denken we verder dan omzet en winst, en vertrekken we vanuit waarden als vertrouwen, transparantie, betrokkenheid en respect.”

 
Arie Lodder, My TrustO.nl Gerechtsdeurwaarder (De NIeuwe Gerechtsdeurwaarder)

De voordelen voor wie financiële moeilijkheden heeft:

  • Je hebt één betaalplan voor al je schuldeisers. Geen stapels papierwerk en verschillende afspraken, maar één duidelijk plan, dat haalbaar is voor jou én door je schuldeisers aanvaard is.
  • Tussenpersonen – denk aan incassobureaus, gerechtsdeurwaarders of advocaten – kunnen geen extra kosten meer in rekening brengen zodra je een betaalplan hebt.
  • MyTrustO neemt je alle administratieve taken uit handen en volgt je situatie op.

De voordelen voor bedrijven:

  • Je kunt je vinden in onze EVI-filosofie, die past binnen maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat straalt positief af op jouw organisatie.
  • Je krijgt zicht op de situatie van je klant en vergroot zo de kans dat je facturen snel en volledig betaald worden.
  • MyTrustO neemt je alle administratieve taken uit handen en volgt je situatie op.

Meer weten?

Neem contact met ons op