“Na een week konden we al beginnen met afbetalen”

Wat begon met een ontslag ontaardde binnen enkele jaren in een grote berg schulden.
Een reeks tegenslagen kreeg Karel en zijn gezin bijna op de knieën, maar MyTrustO hielp hen weer rechtop.
Dit is het verhaal van Karel.

Van ontslag naar schuldenspiraal

“We hebben nooit financiële problemen gehad. Maar toen werd ik ontslagen en begon de ellende. Ik was de 50 gepasseerd en dan weet je dat een nieuwe werkgever vinden niet eenvoudig is. Na enkele maanden vruchteloos solliciteren besloot ik als zelfstandige medisch materiaal te verkopen. Ik had heel wat ervaring en contacten in dat wereldje dankzij mijn vorige baan.”

“Alleen mijn vrouw en ik wisten hoe diep we in de schulden zaten. Zelfs onze eigen kinderen durfden we het volledige verhaal niet te vertellen.”

“Mijn tweede carrière verliep de eerste jaren voorspoedig, tot mijn ex-werkgever mij aanklaagde voor vermeende concurrentievervalsing. De rechtszaak legde mijn activiteiten volledig lam. Daar kwam nog eens bovenop dat ik op een stevige achterstallige betaling van een grote klant wachtte. Dat bedrijf was intussen over de kop gegaan. Ik wist dus dat ik mijn geld niet meteen zou krijgen.”

“Vanaf dat moment ging het snel bergafwaarts. Ik kon mijn leveranciers niet meer betalen en belandde in een regelrechte schuldenspiraal. Na enkele maanden kwamen verschillende deurwaarders over de vloer. Ze verkochten zelfs een deel van onze inboedel. Een zware klap na alle vorige tegenslagen.”

Licht aan het einde van de tunnel

“Al die tijd wisten alleen mijn vrouw en ik hoe diep we in de schulden zaten. Zelfs onze eigen kinderen durfden we het volledige verhaal niet te vertellen. Maar toen de deurwaarders langskwamen, werden al die geheimen me toch te veel en nam ik een vriend in vertrouwen. Hij schrok eerst, maar vertelde me toen dat hij ooit eens een interessant artikel gelezen had. Dat bleek over MyTrustO te gaan.”

“Twee dagen na het eerste contact stond er al iemand van MyTrustO aan de deur. Tijdens het gesprek viel een grote last van onze schouders.”

“Ik las het artikel en belde daarna meteen naar MyTrustO. Twee dagen later stond er een vriendelijke dame aan onze deur. Tijdens het gesprek viel een grote last van onze schouders. De vrouw stelde ons meteen gerust en luisterde oprecht geïnteresseerd naar ons verhaal. Toen ze ruim een uur later weer vertrok, waren we er zeker van: er is licht aan het einde van de tunnel.”

“Nog geen week later was alles geregeld. Zowel ik als mijn schuldeisers hadden het betaalplan ondertekend. De inbeslagnames stopten meteen. We betalen nu elke maand een realistisch bedrag af dat in verhouding is met ons inkomen. Dankzij MyTrustO is er eindelijk weer rust in ons gezin. En hebben we geen geheimen meer voor elkaar.”

Wil je net als Karel je schulden aanpakken?

Bekijk wat MyTrustO voor jou kan doen.

Fictieve naam, echt verhaal

Karel wilde absoluut zijn verhaal doen om mensen in een soortgelijke situatie te helpen. Om begrijpelijke redenen vroeg hij wel om anoniem te blijven. Karel is dus een fictieve naam. Zijn verhaal is echt.